sâmbătă, 9 octombrie 2010

Despre "Bacania Veche"

Revin.

Azi, avand putin timp liber, m-am gandit sa ma duc pana la Bacania Veche. Deoarece sunt un maestru bucatar veritabil simpatizant al bucatariei traditionale romanesti, am vrut sa-mi achizitionez produse care sa faca cinste preparatelor mele culinare. Acolo au de toate, insa azi ma gandeam sa incep cu painea de casa. De regula, cumpar de la Obor; e un magazin numit "Paine de Covasna" unde gasesc paine de casa, asa cum luam odinioara din Miercurea Ciuc. Bacania Veche a beneficiat de o promovare bunicica din partea unui post de radio si, in plus, am inteles ca e pe merit. E bine de stiut ca mai apar astfel de locuri unde sa te poti bucura de produse de calitate si de ospitalitate pe masura. 
     Dupa ce m-am invartit cu masina putin deoarece nu vedeam nicio firma, am parcat pe langa restaurantul Decebal deoarece stiam ca pe acolo e. Am luat-o la pas si am gasit locatia. Una draguta, o usa mare de lemn intr-o cladire veche. Scria Bacania Veche. Am intrat si am analizat pentru cateva minute produsele, insa doream doar o paine de casa care sa se potriveasca cu salata de vinete pe care o preparam. Dupa ce am dat un tur, am cerut o paine. Painile stateau intr-un cos de paine. Erau vreo 3-4. Mi s-a spus respectuos, de parca mai conteaza, ca painile sunt "rezervate" si ca, din pacate nu ma pot servi, dupa care cu o oarecare balba, le-au luat. 

Intrebarea: Cam ce parere poate avea o persoana care, dupa ce calca pentru prima oara intr-o bacanie despre care incearca sa-si faca o parere buna, este refuzat? Evident, in pofida celorlalte plusuri, una proasta.

Asadar prieteni, daca doriti paine, sunati si rezervati, exact cum faceti cu biletele de avion. Eu sunt dezamagit.

9 comentarii:

  1. e foarte simplu,nu te mai duci acolo:) sunt atatea si atatea brutarii si tu inca iti mai intrebarea ce parere sa-ti faci...fuck them!traim in secolul vitezei;)

    RăspundețiȘtergere
  2. pai sunt multe brutarii, dar toate fac o paine de tot rahatu'.

    paine buna se gasesc in numai cateva locuri in bucuresti precum targul taranesc de la piata de flori cosbuc, din weekend, la obor si inca 1-2 locuri.

    asa ca nu e ca si cum gasesti la orice magazin.

    RăspundețiȘtergere
  3. Draga Remus,
    imi pare bine ca mi-ai trecut pragul in Bacanie. Imi pare rau ca ai interpretat intamplarea drept un refuz.
    Treaba e asa:
    Eu am decis sa fac paine buna. Framantata de mana, nu de malaxor, cu drojdie proaspata, cu ulei de masline, coapta 50-60 de minute ca sa tina bine si sa aiba gust.
    si mi-am asumat asta.
    Mi-am asumat inclusiv faptul ca mai mult de 10-12 paini pe zi NU voi putea face. Pentru ca trebuie sa stea la crescut cam o ora si jumatate in total.
    Prin urmare mi-am asumat si faptul ca putini oameni vor putea cumpara paine din Bacanie.
    Sincer, ce faci daca te duci la un restaurant unde cele 4 mese pe care le vezi libere au placuta de "rezervat" pe ele? Banuiesc ca ti s-a intamplat asta, nu-i asa???
    Poate parerea proasta pe care ti-a lasat-o painea rezervata de alti clienti e usor pripita!
    Ce incerc sa iti spun e ca asta este sistemul de lucru cu painea, in Bacanie, si nu o sa il schimb pentru ca ar insemna sa produc MULT. Adica as introduce malaxorul, prafurile de crescut si alte dracii chimice. Si nu vreau.

    (@Mihai - ai o multime de brutarii din care poti alege. Exista chiar fabrici foarte mari de paine. Ele fac o super-franzela cu parfum proaspat de gluten. Asa ca fuck Bacania, cum bine zici! De dragul vitezei! :)) )

    RăspundețiȘtergere
  4. Salut Marius,

    In primul rand ma bucur ca exista persoane care-mi citesc blogul. De regula cei ce o fac sunt foarte putini printre care regasim 2-3 fanatici. Asta probabil pentru ca nu discutat de tzatze si alte elemente de interes general.

    In al doilea rand, eu sunt de pe meleagurile Harghitei, unde avem un cult pentru mancare si mai ales paine (dar asta in mod cert stii), asadar stiu paine buna si cea mai putin buna. Acesta este motivul pentru care am venit in Bacanie, deoarece am pornit de la prezumtia absoluta ca voi gasi ce caut. Am gasit dar nu am putut cumpara. Acum, iti inteleg argumentul. E clar ca ce faci mult nu poate iesi si bine. Insa mica dezamagire exista intrucat, cu toate argumentele, eu tot nu am putut lua si m-am intristat :)

    Respect lucrurile facute migalos si bine pentru ca, repet, daca n-o faceam, nu-ti calcam pragul.

    Presupun ca nu exista o modalitate de rezervare la un click distanta.

    Poate data viitoare voi fi mai norocos.

    RăspundețiȘtergere
  5. Draga Remus,
    Ma bucur ca mi-ai raspuns, pentru ca, in general si de regula, in astfel de conversatii oamenii nu mai raspund.
    Ma bucura si mai tare faptul ca mi-ai inteles rationamentele si argumentele. Ele sunt de bun simt, insa trebuie sa recunosc ca unii clienti nu mi le-au validat (prin urmare s-au intors la painea de la Kaufland care e mai ieftina si nu se termina niciodata :) ).
    Venind dintr-o zona in care mancarea e importanta, nu ma surprinde ca intelegi. Dealtfel putine natii mai fac mancarurile ca noi (adica sa astepte, de exemplu, de seara pana dimineata sa guste din niste sarmale la oala de lut bagate la cuptor).
    Inteleg ca te-a intristat imposibilitatea de a lua pe loc o paine. Insa as vrea sa-ti ofer bucuria de a afla ca poti lua o paine intr-una dintre zilele saptamanii viitoare, cand ai tu vreme. Si da, totul e la un click (si niste taste) distanta: da-mi fie un mesaj pe facebook, fie un mail pe tudosiei [at] gmail [dot] com. Imi zici ce paine vrei si ti-o coc. Poti alege dintre astea, uzuale, cu hribi, seminte, oregano sau poti veni cu o cerere oricat de surprinzatoare; azi am facut pentru cineva o paine cu unt si sare grinjoasa - si a iesit super!
    Si ca sa repet o gluma a unui client care-a patit ce-ai patit tu, iar acum ne calca de doua ori pe saptamana: "La Bacanie, painea nu e chestie de noroc, e o chestiune de programare..."
    Da-mi un semn si-ti promit o paine buna. :)

    Toate cele bune,
    marius

    RăspundețiȘtergere
  6. :) Remus, ma bucur ca ne-am cunoscut si - desi pe fuga - ne-am strans mainile.
    PLS fa un update la poza de la postul asta. Sper ca i-ai facut o poza ca eu nu am apucat... :))

    RăspundețiȘtergere
  7. salut,

    I-am facut o poza insa amatoare :))

    o s-o descarc si o voi posta. Adevarul ca paine arata foarte bine, iar de gust nici nu mai vorbesc.

    se vede ca e facuta cu suflet.

    Mersi de ospitalitate!

    RăspundețiȘtergere
  8. la Bacania Veche se ofera paine si circ ! :))

    RăspundețiȘtergere
  9. @Anonim: Bine zis!
    Eu am o parere proasta despre Bacanie pentru ca nu are mai nimic din ce te-ai astepta sa gasesti: mirodenii, ceaiuri, cafea, etc.
    Zacusca, biscuiti...paine cu programare si alte chestii subcontractate pe care le poti lua de oriunde.
    Iar reclama lor agresiva "tip detergent" ma ucide...
    Acum doar am dat de curiozitate un search pe google - bloguri ca sa vad daca a mai postat cineva negativ despre ei.

    RăspundețiȘtergere