luni, 12 octombrie 2009

CRETINISM PE PAINE, IMBUCA CAREVA?

Stimati camarazi,


Scriu acest aticol din disperare. Da, sunt disperat si, paradoxal, placut surprins de evenimentele "mondene" din politichia noastra. De ce placut surprins? Simplu, pentru ca daca pana in '89 nu am avut parte de dispute politice majore (bineinteles ca discutam despre perioada regimului comunist), cel putin din acest punct de vedere am intrat in rand cu lumea. Faptul ca avem politica, ne face mai democrati decat cei mai putin democrati decat democartii. Ce avem in plus? Lipsa perversa de maturitate a unora din breasla, dar in rest, suntem pe val. Daca aveti idioata impresie ca la altii e mai bine, ei nu prea e asa, poate putin, dar nimic semnificativ. Politica e o curva, fie ca e vorba despre cea din Zimbabwe, Portugalia sau Moldova.
Revin. Va scriam de evenimentele "mondene" promovate miseleste de diversi qvasiartisti-politicieni, cu pene pe spate, mai mult sau mai putin coloate. Exemple: Boc (care urmeaza sa faca Poc!), clasicul in viata si unicul domnitor peste tarile romanesti, Basescu, Oprescu (imaginea desfigurata a politicii) si alti berbeci ambulanti care urmeaza sa ii urmeze. Sa-l luam ca exemplu pe Bogdan Olteanu. Saracul, a primit o lopata in cap, cu efect, din fundu' gradinii (sau cel putin asa credem; nu vreau sa insinuez ca ar putea fi vorba si de fundul altcuiva) din partea domnului Patriciu (om respectabil, cu scaun la cap, plin de bani si "de valoare" care macar stie o treaba: are cash in conturi mai multi decat au unele state exotice PIB-ul). Cu toate acestea, desi ma declar liberal (cel putin din punct de vedere doctrinar), scumpul nostru Bogdan Olteanu nu are ce cauta la BNR. Sa fim seriosi, pica Daianu si altii testul, dar il luam pe domn' avocat care nici nu prea e avocat (sau e?). Cu toate astea, desi nu va zic nimic nou, ma bucur ca Patriciu a iesit la atac, risca sa para prea moale, mai ales dupa lacrimile din pragul arestarii. Referitor la Boc, apreciez ca e dispus sa plece acasa. Daca va uitati putin peste legea cu privire la sistemul unitar de pensii, ve-ti vedea (fara sa fiti juristi) ca e atat  de prost facuta, incat nici el nu stie cu adevarat cat de prost e facuta. In plus, cu riscul de a parea egoist si nesimtit, de ce dracu ne baga pe noi (stim noi) care avem un sistem propriu de pensii foarte bine pus la punct, solid, si care ne garanteaza o anumita autonomie, la un loc cu tot contribuabilul? Nu c-as avea ceva cu el, insa numai ideea ca vi si distrugi ceva ce e bine facut, ma pune pe ganduri. Oricum, daca interpretam corect (zic eu) prevederile proiectului de lege, concluzionam ca acesta nu se refera la noi, insa daca luam in considerare ce se zvoneste prin presa, se pare ca cel putin asta era intentia Guvernului. Ma rog, iarta-i Doamne. Referitor la domnul pres.(?) Basescu, am ajuns atat de departe cu sila incat l-as prefera pana si pe Kelemen sau Talpes. Raman la parerea ca apa de mare, conservele si beutura (bat-o vina) in exces dauneaza grav sanatatii (atat personale cat si a partidului). E trimpul pentru retragere. Te rog, intelege. Eu nu vreau "Respect". Vreau sa pleci :).
Apropo de Oprescu, puteam sa bat pariu, si nu pe o lada de bere ci pe un camion (de bere) ca va candida. Omu' asta se crede asa "pe val" incat are impresia ca poa' sa faca surffing. Rusinos.


In incheiere, nu trag concluzii, va las pe voi si va urez mult frecush pe dredelush ca de pe sticla am avut si avem ce devora in urmatoarea perioada.


"Succesuri!"


P.S.: de Becali si Vadim nu am zis nimic din lipsa de timp. Atat.

Un comentariu: